NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Johan de Boer heel even koning...

Elk jaar in oktober wordt in New Akrade het ABEDRU festival gehouden. Een heel belangrijk feest ter ere van het zoveel jarig bestaan van het dorp waar tal van belangrijke mensen voor uitgenodigd worden. Zo was de vice-president John D. Mahama er, maar ook de minister van Eastern Region de heer Samuel Ofosu Ampofo. Omdat Nana Karel Osei II in Nederland was achter gebleven en Johan de Boer en Alfred Lehmann met z'n tweetjes afgereisd waren naar Ghana, moest Nana Karel voor deze speciale gelegenheid vervangen worden door of Johan of Alfred. Het werd Johan... Hij figureerde als stand-in voor Karel en werd heel even de nieuwe koning, Johan Osei III. Dat heeft hij ook geweten! Uiteraard kreeg hij een mooi Afrikaans kleed aangemeten. Een kroon, gouden slippers en tal van sieraden maakten het plaatje helemaal af!

De traditie wil dat tal van hotemetoten op een draagbaar door het dorp gedragen worden. Ook Johan moest er aan geloven, dit tot spijt van de dragers die het zwaar hadden met het grote lichaam van Johan, getuige ook de vele zweetdruppels. Maar voor het zover was, bracht Johan Osei III eerst een bezoek aan de plaatselijke kapper, het haar moest wel goed zitten nou.

Na afloop werd het feest op het plein van het paleis van Nana Okrukata, de enige echte koning, voortgezet. Muziek, dans en vele toespraken volgden.  En dit alles bij een temperatuur van 38 graden. Maar Johan hield zich knap staande! Zo werd weer een gedenkwaardig hoofdstuk in de geschiedenis van New Akrade en onze stichting Akwadaa Aseda afgesloten.

Uiteraard werd er reclame gemaakt voor het ABEDRU festival.

 

Het aankleden kwam heel precies...

  

 Natuurlijk moest het haar ook goed. Eerst naar de kapper.

  

 De draagbaren werden klaar gezet...

 

Ook de Queen Mother werd in het  zonnetje gezet.

Pfffffff was is die Johan zwaar zeg....

Heel langzaam sukkelt onze koning in slaap...
Het was ook een vermoeiende dag.

 

 

Nieuwsarchief

Sponsoren