NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Ghana scoort op WK!

Ghana heeft haar eerste WK-duel winnend afgesloten. De Afrikanen wisten met 1-0 te winnen van Servië. Ghana was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kreeg pas in de slotfase loon naar werken. Uit een penalty wist Asamoah Gyan het beslissende doelpunt te maken. Hoewel Ghana de baas was op het veld, was de eerste mogelijkheid voor Servië. Al na tien seconden schoot Marko Pantelic verwoestend op doel, maar zijn inzet ging rakelings over. Ook Ghana ging op zoek naar een doelpunt. Die leek er ook te komen in de twintigste minuut, maar Gyan kon uit een voorzet net niet binnenkoppen.

Ook na rust was het Ghana dat beter was. André Ayew kopte net naast en ook Gyan was opnieuw dichtbij een doelpunt. Uit kansrijke positie wist hij echter niet te scoren. Aleksandar Lukovic, speler van Udinese, kreeg twee keer geel en mocht gaan douchen. Hoewel Servië met een man minder speelde, kreeg het vlak voor tijd de ultieme kans om te scoren. Danko Lazovic gaf de bal voor, maar Ghana-doelman Richard Kingson wist uitstekend te redden op een inzet van Neven Subotic. Uiteindelijk trok Ghana aan het langste eind. Zdravko Kuzmanovic maakte in het strafschopgebied hands en de scheidsrechter gaf dan ook een penalty. Deze werd feilloos benut door Gyan. Uiteindelijk leken de Ghanazen het duel definitief op slot te gooien. In de absolute slofase kon Gyan nog alleen af op Servië-doelman Vladimir Stojkovic, maar de aanvaller schoot op de paal.

De 0-1 winst van Ghana betekent dat de stichting Akwadaa Aseda maar liefst 750 euro op de bankrekening krijgt bijgeschreven!

Karel van Essen, koning Osei II, werd vantevoren nog uitgebreid gefilmd door de televisieploeg van RTV Oost!Karel met zoon Bob op televisie...

Asamoah Gyan scoort 0-1 op het WK tegen Servië

De keeper van Servië is kansloos

 

Nieuwsarchief

Sponsoren