NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Weer een goal voor Ghana!

Ghana en Australië gelijk in spectaculair duel

Ghana slaagde er tegen tien man van Australië niet in een voorschot te nemen op de achtste finale. Het speelde een uur met een man meer, maar wist dat niet goed uit te spelen. Australië pakte opnieuw rood: 1-1.

Keepersblunders zijn tot op heden onlosmakelijk verbonden met het WK en ook in dit duel was het al snel raak. Richard Kingson van Ghana wist een op het oog houdbare vrije trap van Mark Bresciano niet te klemmen en het was Holman die zijn basisplaats opluisterde met een goal van dichtbij: 1-0.

Waar het tegen Duitsland Cahill was die Australië in de steek liet, was het nu een andere sleutelspeler die de ruiten van zijn eigen team ingooide. Na pas 25 minuten dacht Kewell aan Kingson te laten zien hoe je een doelpunt voorkomt, maar de 'redding' kwam de flankspeler op direct rood te staan en uit de gegeven penalty scoorde Asamoah Gyan de 1-1. Weer een goal voor Ghana, weer inkomsten voor de stichting!

Ghana is ondanks het gelijke spel koploper in de groep met vier punten uit twee duels. Duitsland en Servië hebben allebei drie punten. Australië heeft er één. De laatste duels zijn Australië-Servië en Ghana-Duitsland!

Nieuwsarchief

Sponsoren