NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Bouw markt New Akrade verloopt voorspoedig

 

De bouw van de markt verloopt voorspoedig. Sommige ruimtes zijn in tweeën gesplitst, door middel van een stenen scheidingswand, omdat diverse potentiële huurders aangaven dat de winkels te groot zouden zijn.

 

De meeste winkels worden d.m.v. een muurtje in 2-en gedeeld

Op dit moment wordt de laatste hand aan het plaatsen van het dak gelegd, de linkerkant van de markt moet nog overkapt worden, en zijn de eerste voorbereidingen voor het plaatsen van maar liefst 21 ijzeren hekken  gestart.

Het dak zit er op!

De hekken zijn bedoeld voor de winkels  en voor de twee grote toegangspoorten van de markt. Dit is noodzakelijk omdat nu al veel mensen gebruik maken van de winkels . En geef ze eens ongelijk. Ze zitten daar lekker uit de wind en uit de zon. Maar om eventuele schade aan het gebouw te voorkomen worden er binnenkort hekken geplaatst en kunnen de verkoopsters er voorlopig niet meer terecht. De volgende stap is het aanleggen van elektriciteit. Daarna volgt het stucken van de muren en het verven (lekker Hollands, namelijk knal oranje!) en wordt de binnenplaats voorzien van een mooie betonnen vloer. De laatste stap is de bouw van een aantal toiletgebouwen (een extra bron van inkomsten). 

Bouwplan

Samen met constructor ‘Papa’, marktmeester Filippo en Nana Okrukata V is het hele bouwplan doorgenomen, zijn de werkzaamheden en kosten duidelijk in kaart gebracht. We hebben aangegeven dat - nadat alles onder dak is - de ijzeren hekken de hoogste prioriteit hebben. De planning is om de markt in 2011 officieel te openen. Maar of we dat ook daadwerkelijk zullen halen, zal afhangen van onze donaties. De verkoopsters zijn er in ieder geval klaar voor en maken nu al gebruik van de nog niet afgebouwde markt!


Marktmeester Filippo en Nana bij de markt

De verkoopsters zijn er klaar voor.

Nieuwsarchief

Sponsoren