NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Schweigmann Jeugdmode in Ghana

 

125 jaar geleden begon Margaretha Maria als echtgenote van August Clemens Schweigmann haar eerste winkel in baby- en kinderkleding in Leeuwarden. Al snel groeide de winkel en volgden er een aantal verhuizingen binnen Leeuwarden. Maar de winkel bleef in de familie en vandaag de dag zwaait George jr. samen met zijn vrouw Rita de scepter in het bedrijf van zijn ouders. Samen openden ze ook de filialen in Heerenveen en Zwolle en gingen ze in 2008 met een online webwinkel van start.

De collectie van Schweigmann Jeugdmode telt tal van bekende topmerken zoals Bjon Borg, Airforce, Carbone, Cars, Diesel, Esprit, Gaastra,Z8, Tommy Hilfiger en nog veel meer. (Zie www.schweigmann-kinderkleding.nl). Naar aanleiding van een artikeltje in de Huis Aan Huis nam George Schweigmann jr. contact met onze stichting op. Dat resulteerde in dozen vol met prachtige baby, jongens en meisjeskleding die uit de collectie ging. Volgens George jr. zou die kleding in Ghana vast wel een goede bestemming krijgen…

Nou, dat is ook gebeurd! De splinternieuwe kleding van Schweigmann Jeugdmode werd in oktober per container verscheept naar Afrika en in november in het dorp New Akrade uitgedeeld. Volgens de Ghanezen een geschenk uit de hemel. Tal van kids lopen nu in prachtige, hippe kleding van Schweigmann rond en zijn zo trots als een pauw. Schweigmann Jeugdmode is nu ook een begrip in Ghana!

Nieuwsarchief

Sponsoren