NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Ghanese koning zet Holland op z'n kop!

 

Ghana op klompen!

Alfred Lehmann, voorzitter van Akwadaa Aseda, bezocht twee weken geleden, samen met bestuurslid Johan de Boer, Ghana. We hadden vier paar klompen meegenomen met de Ghanese vlag er op, geschilderd door Koos Reinsma. Uiteraard kreeg koning Nana Okrukata V er ook een paar. Dat was een geweldig gezicht! De eerste Afrikaanse koning op klompen! We hebben hem verteld dat we in Nederland bedrijven gaan benaderen om klompen voor Ghana te sponsoren om zo ons project, de bouw van de grote Afrikaanse markt in New Akrade, te financieren en er voor te zorgen dat straks heel Ghana op klompen gaat lopen. Omdat dit woord moeilijk uit te spreken is, praten we over klompy. Nana was super enthousiast over de klompy, liep er de hele dag op en was zo trots als een pauw. Logisch, niemand in Ghana had van wooden shoes, van klompy gehoord, en was hij de enige die er op liep!

NPP

Tot onze verrassing belde hij onlangs op met de mededeling dat hij graag 10.000 paar klompy wou bestellen voor zijn politieke partij, de New Patriotic Party. De NPP, een liberale democratische partij, is één van de grootste politieke partijen in Ghana, de naaste concurrent is het nationale democratische Congres.

   

In januari gaat de verkiezingscampagne in Ghana van start en de presidentskandidaat van de NNP, Nana Addo Dankwa Akufo Addo, heeft stemmen nodig. Hij wil gratis klompy's uitdelen. De klompen moeten in de partijkleuren geschilderd worden, rood, wit, blauw met een olifant als partijsymbool. De Ghana klompen die we meegenomen hadden, zijn door de Leeuwarder reclameschilder Koos Reinsma met de hand geschilderd, we gaan hem vragen of hij die 10.000 ook wil doen...

Simpe sampe sompe

We denken er nu serieus over na om een klompy factory in Ghana op te zetten!! En een gepensioneerde klompenmaker die de Ghanezen het vak kan leren. Maar eerst een klompenmaker vinden die ons voor een goedkope prijs 10.000 paar, dus 20.000 klompen kan leveren! Simpe sampe sompe... Ghana loopt op klompen!

 

Nieuwsarchief

Sponsoren