NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

SBS6 SOKKEN ACTIE!

Doe mee!!

In het programma Hart van Nederland van SBS6 werd  er al melding van gemaakt. De stichting Akwadaa Aseda roept iedereen in Nederland (particulieren en breiclubs) op om wollen sokken te breien voor Ghana! Dit in de gangbare maten 40, 41, 42, 43 en 44. De kleur is niet van belang, maar grijs is het mooist. Koning Nana Okrukata V van het dorp New Akrade is met de stichting Akwadaa Aseda in onderhandeling over het leveren van 10.000 paar klompen voor zijn democratische politieke partij, de New Patriotic Party. De klompen worden gebruikt voor de verkiezingscampagne en aan de bevolking als cadeau weg gegeven. Maar nu de koning zelf al op een paar klompen rondloopt, komt hij er achter dat zijn voeten pijn doen. Logisch, als je met blote voeten in klompen stapt en geen sokken aandoet! De stichting Akwadaa Aseda wil nu bij de bestelling van de klompen GRATIS 10.000 paar gebreide wollen sokken leveren. Van die lekkere ouderwetse, met de hand gebreid. 10.000 paar, dat zijn maar liefst 20.000 sokken!!! Dat zijn er een heleboel maar als heel Nederland helpt, moet het lukken. De sokken moeten namelijk voor 31 maart 2012 in Leeuwarden afgeleverd worden (exacte datum en afgiftepunt worden op een later tijdstip bekend gemaakt).

Vragen? Meer informatie?

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft of meer informatie wilt hebben. Dan kunt u een email sturen naar: info@akwadaa.nl

We geven u dan z.sm. antwoord.

Goede doel

Maar stel nu dat de bestelling van de koning niet doorgaat.... Dat hij toch besluit om die 10.000 paar klompen niet af te nemen? Zijn al die sokken dan voor niets gebreid? Nee, gelukkig niet! Dan worden de sokken verkocht en gaat de opbrengst naar het goede doel. Het geld van de verkoop wordt dan besteed aan de bouw van een half overdekt marktgebouw in het dorpje New Akrade, het project waar onze stichting op dit moment mee bezig is. Met andere woorden, het gaat hier niet om een commercieel project, maar echt om een project voor het goede doel!

Doe dus mee, klim in de breipennen en help de stichting Akwadaa Aseda!!!

Hoe ziet dat marktgebouw er uit en wat is de bedoeling?

Het marktgebouw kun je vergelijken met een winkelcentrum, een mooi groot vierkant stenen gebouw met twee hoofdingangen. Zowel in de binnen- als in de buitenmuren is ruimte gemaakt voor winkels. Die worden straks verhuurd aan Ghanese ondernemers. Tevens is er een grote binnenplaats waar handelaren hun waren los kunnen verkopen. Denk aan bananen, meloenen, soep en kruiden.

Win-win situatie
De komst van de overdekte markt is voor het dorp erg belangrijk. Het trekt mensen, bevordert de economie en er wordt een win-win situatie gecreëerd! De stichting heeft met het dorp namelijk een contract getekend waarin staat dat alle huuropbrengsten die voortvloeien uit de winkels, weer in de ontwikkeling van het dorp gestoken zullen worden. De bedoeling is om van de eerste huuropbrengsten een tehuis voor gehandicapte kinderen te bouwen of een dokterswacht met bijbehorende apotheek. Kortom, wie de stichting Akwadaa Aseda steunt, helpt het goede doel!!! 


Tekening van de markt (voor foto's zie archief)

Geef een bijdrage aan Akwadaa Aseda!

Kunt u niet breien? Misschien wilt u dan een financiele bijdrage aan de stichting Akwadaa Aseda geven om zo de bouw van het marktgebouw te realiseren. We zijn al heel ver, maar we hebben nog 30.000 euro nodig en willen de bouw dolgraag gefinancierd hebben! Niet voor ons, maar voor de kinderen in Ghana!

U kunt uw donatie overmaken op girorekening:

3127817

t.n.v. Stichting Akwadaa Aseda.

Onze dank is groot!!!

 

Nieuwsarchief

Sponsoren