NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Hulp voor Emfea uit Ghana! Sponsors bedankt!

24-03-2017

Ook het toekomstbeeld voor het kleine meisje Emfea uit Ghana zag er bepaald niet rooskleurig uit. Het meisje uit Accra werd geboren met een waterhoofd en is gehandicapt. Ze zat alleen thuis, bijna 12 uur per dag op een stoel, omdat ze niet kon lopen. In een lemen hutje, bij een temperatuur van 40 graden. Broertje Cyril van 4 zwierf op straat rond. Een verschrikkelijke situatie waar de stichtingen Akwadaa Aseda en Help2Help Afrika iets aan wilden doen. Een operatie en er voor zorgen dat Emfea en Cyril naar school konden gaan, dat was de doelstelling! Met behulp van sponsors werd het benodigde geld bijeen gehaald. Nu gaan beide kinderen naar school, Emfea heeft een rolstoel en speciale beugels die haar helpen overeind te staan, de opleiding van beide kinderen wordt betaald, moeder heeft een eigen winkeltje gekregen dichtbij de school - om in haar onderhoud en dat van de kinderen te voorzien - en ook wordt er voor haar een huis gehuurd met goede voorzieningen, zoals bedden. Dit alles vlakbij de school. De kinderen zijn nooit meer alleen!

Daarnaast krijgt Emfea alle medische zorg die nodig is. Denk bijvoorbeeld aan regelmatige controle door artsen, lichamelijke verzorging, medicijnen en heel belangrijk: fysiotherapie. Tijdens het bezoek aan het ziekenhuis in Accra bleek Emfea namelijk een virus te hebben en het Dandy-Walker syndroom. Dit syndroom is heel zeldzaam. Daardoor zijn de kleine hersenen van Emfea niet goed ontwikkeld. Ook bleek er een grote cyste in de vierde hersenkamer te zitten waardoor epilepsie aanvallen ontstaan. Voor kinderen met het Dandy-Walker syndroom is goede fysiotherapie en de juiste medische begeleiding heel belangrijk!

Het leven van Emfea is er een stuk beter en mooier op geworden. Dankzij de hulp van alle sponsors! Ze vindt het prachtig om naar school te gaan, ze lacht elke dag en geniet van haar lekkere zachte bed. Hoe lang ze van dit alles kan genieten, dat is afwachten. Haar levensverwachting is (mede door de cyste die niet operatief verwijderd kan worden) niet te voorspellen. Maar alle sponsors hebben dit toch maar mogelijk gemaakt. Namens de stichting Akwadaa Aseda, de stichting Help2Help Afrika, namens Emfea en broertje Cyril en hun moeder... Bedankt!!
 

Nieuwsarchief

Sponsoren