NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Bijdrage van Rabobank Foundation!

Rabobank Foundation: 

Samen doen wat nodig is voor een menselijke samenleving!

Rabobank Foundation heeft als doel om de positie van kansarme groepen in de samenleving te verbeteren. Dat doet zij zowel in Nederland als in het buitenland. In ontwikkelingslanden ondersteunt de Rabobank Foundation de organisatie van coöperaties in de vorm van kennis en financiële middelen. Het gaat om coöperatieve microfinancieringsinstellingen, producentenorganisaties en veelbelovende lokale spaar- en kredietcoöperaties.

Nederland
In Nederland worden initiatieven ondersteund die de positie voor mensen in een achterstandsituatie verbetert. Voorbeelden zijn projecten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar bijvoorbeeld ook laaggeletterden.

Ontwikkeling
De Rabobank Foundation is ontstaan uit coöperatieve ideeën. In 30 jaar tijd is het fonds ontwikkeld van een kleine liefdadigheidsstichting tot een professionele ontwikkelingsorganisatie. In die jaren is ruim
€ 90 miljoen besteed aan honderden projecten in meer dan 70 landen. Daarvan ging € 19 miljoen naar projecten in Nederland. Ruim 3,3 miljoen mensen hebben baat gehad bij de hulp van de Rabobank Foundation.

Video
Bekijk hier via Rabo WebTV de video 'Betrokken bankieren: 30 jaar Rabobank Foundation'. Deze film geeft een impressie van de verscheidenheid en betekenis van de activiteiten van de Rabobank Foundation.

Film voor smal/breedband (bij modem/ISDN)
Film voor superbreedband (bij kabel/ADSL/T1)

Nieuwsarchief

Sponsoren