NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Kamphues over tv-uitzending!

Zondag 14 september op Nederland 1, is er een uitzending van De Reunie, het programma van Rob Kamphues. Dit keer staat onze stichting centraal. Kamphues ging mee naar Ghana... Lees hier wat hij voor onzin in zijn weblog schrijft en vergeet niet te kijken!!! Heb je de uitzending gemist? Ga dan naar de website www.reunie.kro.nl en bekijk de aflevering van 14 september op je PC! Dat is echt de moeite waard!

Dit schreef Rob Kamphues in zijn weblog:

MET KAREL EN ALFRED IN GHANA
Geplaatst op 1 september 2008
'Heb je nou nog weleens contact met de mensen die je in de Reunie ontmoet?' Nou, met deze twee heren vrees ik nog heel lang. Want als je met Karel van Essen en Alfred Lehmann een week op pad gaat richting donker Afrika zijn er maar twee mogelijkheden; of je hebt na afloop een bloedhekel aan ze of je bent voor de rest van je leven aan ze verknocht.
Een stelletje boeven is het. Dat waren ze op de mavo in Hengelo al, maar eigenlijk zijn ze nog geen steek veranderd. Ja, ze schoppen geen spiegels meer van auto's af en ze rijden niet meer met hun brommer over benen van leraren heen. En ze worden ook niet meer door bendes opgewacht bij een schoolpoort.

Maar hun project om met hun stichting Akwaada Aseda - ik geloof dat het iets van welkom betekent - een markt in Ghana te bouwen is eigenlijk net zo'n groot avontuur als hun schooltijd. Niet dat de stichting niet deugt; integendeel, anders was ik er ook niet spontaan ambassadeur van geworden. Maar de hele manier waarop de twee feestnummers daar rond banjeren. Ja, je moet de aflevering maar gaan kijken, dan weet je genoeg. Alfred, de gangmaker van het stel, jut de hele tijd het hele dorp op en Karel loopt er als koning rond in een jurk en een kroon van papier mache met zilverfolie er omheen. Het is wel een officiele functie hoor, dat wel, maar wel eentje waar je niet veel voor hoeft te doen. En je mag vooral heel weinig. Niet voor anderen staan als je spreekt bijvoorbeeld, niet blijven zitten als je spreekt bijvoorbeeld en niet met je linkerhand zwaaien. Allemaal dingen die Karel natuurlijk volledig aan z'n laars lapt , overigens tot groot vermaak van de plaatselijke bevolking die bijzonder veel gevoel voor humor blijkt hebben.

De markt, die hun dorp New Akrade en eigenlijk de hele regio van een economische imuls moet voorzien vordert intussen echt gestaag. Ga dus vooral even kijken op www.akwadaa.nl en stort gul, want de jongens verdienen het. En dan kan ik nog eens met ze op stap om een leuke week te hebben.

Nieuwsarchief

Sponsoren