NIEUWS

 

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen,

ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief. 

Stichting in promo KRO!

KRO start nieuwe imagocampagne: Goed Leven

http://goedleven.kro.nl/campagne_beelden.aspx       (Wil je de promo zien? klik op deze link). 

De KRO lanceert zijn nieuwe imagocampagne: ‘Goed Leven’. De campagne is authentiek en alledaags, maar ook opmerkelijk en eigenzinnig. Ze bestaat onder meer uit radio- en tv-idents, imago- en ledenwerfspots, advertenties in KRO-bladen, een interactieve website en grote posters in abri’s. In alle uitingen staat een momentopname van Goed Leven door gewone mensen centraal.

In de imago-campagne komen ook Karel en Alfred in beeld, samen met Rob Kamphues naar Ghana! Een goed voorbeeld van goed leven!

De KRO wil mensen verbinden, prikkelen en inspireren tot actief optimisme, positieve kracht en menselijkheid. Samengevat wil de KRO inspireren tot ‘Goed Leven’. Voor mensen die hun hart volgen én hun verstand gebruiken. Voor mensen die aandacht voor zichzelf combineren met aandacht en zorg voor elkaar. En voor mensen die niet terugdeinzen voor een uitdaging, maar meer uit het leven willen halen. De KRO laat zien dat ‘Goed Leven’ actief is, niet alleen iets waarover je kan nadenken, maar wat je bewust doet: ‘Goed leven door’ in plaats van ‘Goed leven volgens’. In de katholieke traditie betekent Goed Leven immers ‘genieten van het goede’ in combinatie met het nemen van verantwoordelijkheid voor en binnen de samenleving.

Positieve krachten versterken
Volgens de KRO neemt de behoefte aan de menselijke maat, aan warmte, aan positieve berichten en aan saamhorigheid toe in tijden van sociale tweedeling, financiële crises en sombere ontwikkelingen. En in een tijd waar media en politiek veel harde woorden gebruiken, incidenten opblazen en soms veroorzaken, wil de KRO juist de positieve krachten versterken. De omroep wil daarbij duiden, inspireren, verbinden, aansporen, en op die manier haar rol als maatschappelijke beweging verder vorm geven. Voor de huidige leden, maar zeker ook voor ieder ander die zich thuis voelt bij de boodschap van de KRO. Volgens de omroep zijn dat sociaal en positief ingestelde, vooruitstrevende mensen die op zoek zijn naar zingeving in hun bestaan.

Uit het leven gegrepen
De KRO heeft z'n wortels in de katholieke traditie en geeft hier een eigentijdse invulling aan in de nieuwe campagne. Bijvoorbeeld door te zoeken naar Goed Leven, te inspireren met mooie, authentieke maar niet alledaagse beelden die een verhaal vertellen. De beelden zijn dan ook uit het leven en de maatschappij gegrepen. Ze stemmen tot nadenken, ze inspireren.

Directievoorzitter Koen Becking is enthousiast over de campagne. “Goed Leven is een volgende stap voor de KRO, een actievere uitwerking van ‘Het gevoel dat je wilt delen’.” Volgens Becking past Goed Leven bij de KRO. “Dat komt ook tot uiting in onze programma’s: in de gekozen onderwerpen, in de bijzondere verhalen van gewone mensen. Maar ook in de manier waarop de programma’s worden gemaakt: met respect en oog voor schoonheid, zoekend naar de waarheid, authenticiteit en het goede in mensen. Ook dat is Goed Leven, door de KRO.”

Campagne

De campagne-uitingen laten onderwerpen zien die Goed Leven verbeelden. Soms lief, ontroerend. Soms ook confronterend. Dan weer beschrijvend, dan weer wordt een thema aangeroerd waarover discussie bestaat. In alle gevallen zijn de beelden bedoeld om mensen er een gevoel bij te geven, ze tot nadenken te stemmen en uiteindelijk te inspireren. De campagneposters zullen vanaf 15 december twee weken lang in abri’s door het hele land te zien zijn. Ledenwerfspots, advertenties en televisie- + radio-idents vanaf 9 december. In januari zullen de imagospots op televisie van start gaan.

Nieuwsarchief

Sponsoren